blogname

112
zwollenieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!

Grote brand aan de Diezerkade


Zwolle - Zaterdagochtend rond 7:30 was er een grote brand ontstaan aan de Diezerkade. Al snel werd er opgeschaald naar een GRIP 1 situatie.

De brandweer had tot 13:30 nodig om de brand onder controle te krijgen en het sein brand meester te kunnen geven. De brand woede in een monumentaal woonhuis dat in 1880 werd opgetrokken in de 'ecleticisme-stijl'. De bewoners van omliggende woningen konden na 16:00 weer terug naar hun woningen. Het winkelcentrum Diezerpoort kon aan het begin van de middag al open.

Omdat de Diezerkade deels afgesloten bleef voor nablussen en de veiligheid konden andere ondernemers nog niet open. De veiligheidsregio geeft aan dat desgewenst de ondernemers morgen op koopzondag wel open kunnen. Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Wel zijn er enkele bewoners gecontroleerd door ambulancepersoneel. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws