Melding van oplettende burger leidt tot aanhouding autokraker

20/12

Foto: politie

Zwolle – In de nacht van dinsdag op woensdag 20 december konden agenten door melding van een alerte burger een autokraker in de kraag vatten. De verdachte werd met buit en al overgebracht naar het bureau.

Rond de klok van 00.15 uur belde de getuige naar de meldkamer. Hij zag in de Tobias Asserlaan een man bij een bestelbus staan en die hield zich daar verdacht op. Goed dat deze getuige belde want bijna ter plaatse liep een man de agenten al tegemoet. Na aanspreken bleek dat hij goederen uit de bestelbus bij zich had en een flink aantal schroevendraaiers. Deze 38-jarige man werd als verdachte uit Apeldoorn werd als verdachte aangemerkt en aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten. Er zal proces-verbaal tegen de man worden opgemaakt ter zake diefstal. De goederen gaan weer terug naar de eigenaar.