Brand bij woonzorgcomplex in Zwolle

16/04

Foto: Luciano de Graaf

16/04

Foto: Luciano de Graaf

16/04

Foto: Luciano de Graaf

16/04

Foto: Luciano de Graaf

16/04

Foto: Luciano de Graaf

16/04

Foto: Luciano de Graaf

16/04

Foto: Luciano de Graaf

Zwolle – Maandagochtend is er een brand uitgebroken bij woonzorgcomplex Fermate aan de Handellaan. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse om de brand te bestrijden.

Nadat de brand onder controle was heeft de brandweer het zorgcomplex geventileerd en ontlucht. De rookschade is aanzienlijk en het is nog niet duidelijk of de 110 bewoners terug kunnen naar hun woning. Dat zou in de loop van de avond bekend worden gemaakt. De bewoners zaten vanochtend eerst in het zonnetje buiten, maar zijn inmiddels tijdelijk ondergebracht in het sportcentrum van het Deltion College.

Familieleden die vragen hebben kunnen bellen met een speciaal informatienummer van de gemeente: 038-4983366. Burgemeester Henk Jan Meijer is ook ter plaatse geweest om zich op de hoogte te stellen. Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen gewonden gevallen.