Politie onderzoekt poging brandstichting

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart naar een poging brandstichting zaterdagavond 30 maart bij een woning aan de Alm.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat geprobeerd was om brand te stichten bij een woning aan de Alm. Getuigen verklaarden dat ze zagen dat een persoon bij de woning liep met molotovcocktails. Of de persoon ze daadwerkelijk richting de woning heeft kunnen gooien is nog onduidelijk. Ze zijn in ieder geval op straat ontbrand, waarna de verdachte wegvluchtte. Buurtbewoners probeerden de persoon tegen te houden, maar deze kon ontkomen. Een zoektocht door de politie leverde helaas geen resultaat op. Direct na het incident werd bij de woning een onderzoek gestart.

Signalement

Van de verdachte is een signalement bekend. Het gaat om een persoon van circa 1.80m met een slank postuur en blank of licht getint uiterlijk. De persoon droeg lichtblauwe jeans en een zwarte hoodie met op de achterkant een lichtblauw logo met een ruit.

Tweede incident

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart werd op vergelijkbare wijze brand gesticht bij een woning aan de Berkumstraat. De politie onderzoekt of dit incident een verband heeft met de poging brandstichting aan de Alm.

Getuigenoproep

Heeft u zaterdagavond in de omgeving van De Alm iets gezien wat kan helpen bij het onderzoek? Of heeft u andere informatie die kan helpen? Ook informatie over de eerdere brand aan de Berkumstraat is nog steeds van harte welkom. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844