Politie zoekt getuigen van geweldsincident

Zwolle – De politie in Zwolle is op zoek naar getuigen van een geweldsincident in de Sassenstraat op zondag 5 mei. Bij dat incident raakte een 25-jarige man uit Lelystad ernstig gewond. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. We zijn daarom op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of misschien beelden hebben van het incident.

Het geweldsincident ontstond omstreeks 18.30 uur ter hoogte van het Bethlehemkerkplein. Voor een horecagelegenheid hadden twee personen ruzie. Eén van hen viel daarbij op de grond. Korte tijd later ging de ruzie verder, waarbij de twee zich verplaatsten richting de kruising met de Nieuwe Markt. Daarbij werd geschopt en geslagen. De 25-jarige man kwam daarbij ten val. Na het incident bleek dat de man zwaargewond was geraakt. Hij was niet aanspreekbaar en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Agenten hielden ter plaatse een 21-jarige Zwollenaar aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. De politie is een onderzoek gestart en is daarin onder andere op zoek naar getuigen.

Getuigenoproep

We zijn specifiek op zoek naar een negroïde man met een bruine jas die heeft geprobeerd de ruzie te sussen. Bent of kent u deze man? Of heeft u meer informatie of beelden van het incident? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.