Drank, drugs en geen rijbewijs

Driebergen, Zwolle – De politie heeft woensdag 13 november in Zwolle een 25-jarige Rotterdammer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs.

Een medewerker van de Dienst Infrastructuur gaf omstreeks 20.00 uur op de A28 bij Zwolle een auto een volgteken naar het terrein van Rijkswaterstaat aan de Ordelseweg in Zwolle. Daar was een grote verkeerscontrole aan de gang. Bij de controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs en ook alcohol en verdovende middelen had gebruikt.

Cannabis

De ademtest gaf namelijk aan dat de man waarschijnlijk te veel alcohol had genuttigd en de speekseltest gaf een indicatie van het gebruik van cannabis. Daarop is de verdachte aangehouden en aan het politiebureau is bloed afgenomen voor nader onderzoek.