Twee patiënten van Isala ziekenhuis Zwolle overgebracht naar Duitsland

29/03

Stockfoto ter illustratie

Zwolle – Vandaag zijn er twee corona patiënten overgebracht van het Isala ziekenhuis naar het Duitse ziekenhuis Münster. Dit alles in overleg met het ministerie VWS.

Hoewel er nog geen concrete plannen zijn om meer patiënten over te plaatsen sluit woordvoerder Monique de Haan van Isala niet uit verteld ze tegen de Stentor. Ze zijn blij dat er overleg is met internationale collega’s om de druk te verspreiden. In het Isala ziekenhuis in Zwolle worden momenteel 117 COVID-19 patiënten verzorgd en er wordt komende dagen een verdere stijging verwacht.

De overplaatsing is gedaan om de verwachte piek voor te zijn. De grens van de capaciteit op de IC is nog niet bereikt, maar de voorbereidingen in volle gang. Waarom het specifiek om twee patiënten gaat kan de woordvoerder niet zeggen.